null
19 Sep 2012 | Postet av skinlove

Ah, Mineraloljer, det høres jo sunt ut det?!?

Det er en ofte forekommende ingrediens i kosmetikken som vi vil gi litt ekstra oppmerksomhet til i dag, men det er ikke fordi den er sunn, trygg og deilig.

Mineraloljer...

Dette er en ingrediens som kanskje høres harmløs ut i seg selv, men som har vist seg å kunne ha flere skadelige egenskaper.

De aller fleste mineraloljer er biprodukter fra bensinproduksjonen. De er billige i bruk og er derfor ofte å finne i hudkremer, babykremer, salver og deodoranter.

[caption id="attachment_645" align="aligncenter" width="1024"] Mineraloljer i kosmetikk er ofte biprodukter fra bensinproduksjonen...[/caption]

En av mineraloljene, Propylene Glycol, brukes også spesielt i medisinske salver for å øke absorpsjonen av salvens ingredienser. Propylene Glycol har vist seg å være koblet til flere hudsykdommer som følge av at den kan gi en irritasjon av huden. Dyreforsøk tyder på at kremer med mineraloljer kan øke risiko for hudkreft(nonmelanoma). Propylene Glycol har også vist seg å kunne være årsak til utvikling av astma hos barn.

Se også etter disse navnene på ingredienslistene: Liquidum Paraffinum, Paraffin Oil, Paraffin Wax og Petrolatum.

Vi i Skinlove velger å ikke smøre mineraloljer på kroppen vår.

Hos oss handler du i trygghet.

Det siste fra bloggen