null
2 Jun 2014 | Postet av skinlove

Av med silkehanskene

Jeg husker godt den dagen for fire år siden når jeg gikk inn på apoteket fast bestemt på å finne trygg hudpleie. Jeg spurte damen bak disken "Har dere skjønnhetsprodukter uten parabener?". Det visste hun ikke om, men hun skulle spørre en kollega. Hun ble borte en liten stund før hun kom tilbake og kunne fortelle meg at "DENNE var uten parabener". De hadde altså bare ett produkt på apoteket uten parabener. Kollegaen som hun hadde rådført seg med, forøvrig en farmasøyt, kom med raske skritt bort til oss for å fortelle meg at parabener IKKE var farlige og at det bare var media som prøvde å blåse opp saken for å skremme oss. På en måte virket det som at jeg burde ha følt meg litt "teit" siden jeg var redd for parabener. Jeg lot meg imidlertid ikke knekke.

I dag kan vi lese at verdens fremste forskere advarer oss om hvor helseskadelige alle disse miljøgiftene kan være for menneskehelsen. En forsker fortaltei fjor i en artikkel i Aftenposten at de som forskere ikke bør uttale seg for bastant om sine funn før det er solide vitenskapelige bevis for noe. Selv valgte hun likevel å beskytte sine barn fra mange av de produktene som de norske myndighetene fremdeles sier er godkjente. At disse forskerne nå går ut i media og forteller oss at miljøgiftene kan være langt farligere enn først antatt, det går inn på meg.

Den siste uken har både VG og Dagens Næringsliv publisert artikler med skremmende titler som "Du har gift i blodet ditt!" og "Farlige forbindelser". Her får du lese om forskernes bekymringer. Forbrukerrådet har virkelig tatt rollen sin på alvor og forteller oss tydelig at vi bør unngå disse stoffene så godt vi kan, og gir oss tips om hvordan vi skal gå frem.

Her finner du linker til disse to artiklene:

VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/forskere-du-har-gift-i-blodet-ditt/a/10124215

Dagens Næringsliv: http://www.dn.no/d2/2014/05/29/Milj/farlige-forbindelser

Det siste fra bloggen