Aktuelt Forskning Media Produkter

Ansiktsskrubb uten mikroskopiske plastkuler

Nylig kunngjorde Naturvernforbundet at de har funnet mikroplast i kosmetikk hos en rekke dagligvarekjeder. Mikroplasten vi snakker om her er noen mikroskopiske plastbiter av det miljøskadelige stoffet polyetylen. Naturvernforbundet fant hele 28 produkter med polyetylen i sine tester, og dette fra helt vanlige produkter du finner i mange hjem i hele landet.

Som NRK sier i sin artikkel om saken så er den største bekymringen med disse funnene at plastkulene ikke fanges opp av renseanleggene etter å ha blitt vasket ut gjennom avløpet i de tusen hjem. Dermed havner de i sjøen, og bidrar til en «suppe» av plast som flyter rundt i verdenshavene. Der blir de knøttsmå kulene spist og absorbert av sjødyr.

Naturvernforbundet ser også faren dette kan ha for mennesker: «Problemet er at mikroplastkulene brytes svært langsomt ned i vann. Vi er bekymret for at denne forurensningen også kan skade mennesker som spiser fisk og skalldyr.», sier marinbiolog Per-Erik Schulze.

Bu4VMwcnIA8g9SNvg6LYDANzYMVBfEQnlQPx74vWCwkgNorske myndigheter har foreløpig ikke lagt noen begrensninger på bruken av slike stoffer i kroppspleieprodukter. Ønsker du som forbruker å unngå plastkuler i din kosmetikk anbefaler vi å lese nøye på innholdsfortegnelsene. Står det «polyetylen» i innholdsfortegnelsen inneholder produktet plast.

Et annet tips er å sjekke ut nettsidene til den internasjonale kampanjen Beat the Microbeads: http://beatthemicrobead.org/no/ Her får du mer informasjon om hvorfor du bør unngå plastkulene og hjelp til å finne gode produkter uten disse.

Hos Skinlove finner du ingen produkter med mikroskopiske plastkuler. Skrubbeeffekten du får i våre skrubber for ansikt og kropp kommer utelukkende fra salt, sukker og jojoba. En naturlig og trygg ingrediens med samme effekt på huden.

Les mer om plast i kosmetikk:
NRK:
http://www.nrk.no/livsstil/se-opp-for-disse-plastkulene-1.11754592
Naturvernforbundet:
http://naturvernforbundet.no/miljovennlig_hverdag/mikroplastkorn-i-vanlige-dagligvarer-article31342-159.html
Naturvernforbundets blogg:
http://blogg.naturvernforbundet.no/levendekyst/tag/skrubb/

Her kan du se våre skrubbeprodukter med komplette ingredienslister:
Skrubb for ansikt
Skrubb for kropp
Skrubb for ansikt

skrubb uten mikroplast

 

One comment

  1. Tilbaketråkk: Mikroplast i kosmetikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.