null
11 Sep 2014 | Postet av skinlove

Dr. Bronner's Flytende Såpe - 14 smarte bruk

Vi ble veldig glade når vi oppdaget at såpene fra Dr. Bronner ikke bare er økologiske og Fair Trade-sertifiserte, men at de også kan brukes til en haug forskjellige ting. Dr. Bronner's sier selv at såpene kan brukes på hele 18 forskjellige måter. Vi har ikke kommet så langt at vi har testet såpene som tannkrem (!) enda, men her er 14 smarte måter du kan bruke såpene på:

Stort sett er det smak og behag hvilken variant av de flytende såpene du bruker, men hvor det er spesielle lukter som er anbefalt så har vi nevnt det spesielt i teksten under.

Først den bruken som er mest åpenbar: vaske kroppen vår!

Teamet hos Dr. Bronner's sverger til å bruke sine flytende såper også til hårvask. Vår personlige erfaring at den egner seg som sjampo til kort hår. Ta ca en halv spiseskje såpe i håndflaten og masser den inn i vått hår, eller bland ut såpen i en halv kopp vann og masser deretter denne blandingen inn i vått hår. Skyll ut. Her er det mange gode luktvarianter å velge mellom: mandel, lavendel, peppermint, teatree, sitrus, sitrongress, rose eller kanskje en uten lukt?

homeSlider01dr.bronner norge skinlove.no

Dr. Bronner's Flytende Såpe Peppermint er spesielt god til både fotbad og for å åpne tette bihuler. Bruker du den til fotbad så kan du prøve med ca 1,5 spiseskje såpe i en liten balje med vann. For tette bihuler så blander du ca 1 spiseskje av såpen i en bolle med dampende varmt vann, ta et håndkle over hodet og bøy deg litt over bollen. Pust inn duften. Kanskje det åpner opp litt?

For et deilig varmt bad så kan du blande ut ca to spiseskjeer såpe av ønsket duft i badekaret før du dupper oppi. Såpen lager ikke bobler, men den vil rengjøre og gi deilig lukt til et avslappende og velfortjent bad.

Selv om Dr. Bronner's har egne shaving gels til salg, så anbefaler de også at du kan prøve å bruke en av deres flytende såper til barbering. De anbefaler følgende mengder til de ulike kroppsdelene:

Ansikt: 10 dråper Armhulene: 3 dråper Leggene: en halv spiseskje

Fremgangsmåte: masser såpen mellom hendene til de skummer lett, påfør deretter til det området du skal barbere. Skyll av etter barbering.

De flytende såpene kan også brukes til å vaske flere vanlige ting i hjemmet, som for eksempel koppene, klærne og gulvet! Slik gjør du det:

Oppvask: bland såpen i en egen beholder i forholdet 1 del såpe, 10 deler vann. Sprut litt på oppvaskbørsten eller dypp den nedi blandingen. Vask kopper og fat m.m. etter behov. Skyll børsten mellom hver gang du dypper den i blandingen(om du velger å dyppe) så du ikke tar med skitt fra koppene nedi blandingen.

Klesvask: en tredjedels til en halv kopp såpe for en passe stor klesvask.

Gulvvask: en halv kopp såpe blandes ut i en tilitersbøtte varmt vann.

Generelt vaskevann: en kvart kopp såpe for en liter vann. Hell gjerne blandingen i en tom sprayflaske om du har det.

Vinduer: 1 spiseskje såpe per liter vann i en sprayflaske. Følg gjerne på med en blanding av halvt vann og halvt eddik.

Toalett: bland ut 1 del såpe per 4 deler vann i en flaske du kan klemme på(f.eks. som Jif skurekrem sine flasker). Tilfør en kvart spiseskje med tetreolje om du har. Skyll først ned i toalettet så det tømmes litt for vann. Sprut blandingen godt rundt nedi klosettet. Sprinkle gjerne litt natron (natriumbikarbonat) på børsten om du har dette i skapet, skrubb deretter klosettet og la det stå slik i ca ti minutter. Avslutt med å skylle ned.

Dr. Bronner sier at såpene er like fine til å vaske en hårete hund som de er til å skylle rent frukt og grønnsaker.

Vaske hunden: mengde såpe vil her naturligvis variere avhengig av størrelse på hunden, lengde på håret og type hår, samt hvor skitten den er i pelsen. Fukt hele pelsen godt først, masser deretter inn flytende såpe til du får en litt skummende effekt. Skyll av til slutt for en glad hund :-)

Frukt og grønnsaker: bland ca en kvart spiseskje såpe i en liten bolle med vann. Dypp frukten og grønnsakene i vannet, skrubb lett med rene hender og rens frukten/grønnsakene deretter i rennenede vann. Spis! 

Sist, men ikke minst så kan du fint blande de flytende såpene med litt cayennepepper eller kanel og helle de på en sprayflaske for å få en effektiv spray mot insekter som sitter på plantene dine. Bland ca 1 spiseskje med såpe for en liter med vann.

Dette var bare noen av de mange forslagene fra Dr. Bronner til hvordan du kan få mest mulig nytte av såpene deres. Flott, eller hva? :-)

Det siste fra bloggen