Uncategorized

Hva er egentlig Fair Trade?

Dere har kanskje sett at produktene fra Dr. Bronner’s er sertifisert Fairtrade? Dette er en såpass viktig og sympatisk sertifisering at vi har lyst til å skrive litt ekstra om den i tilfelle du ikke riktig vet hva det er.

fairtrade norge hudpleie dr.bronner skinloveDen norske oversettelsen av Fairtrade kunne vært ”Rettferdig handel”. Enkelt fortalt er det en sosial bevegelse som har som målsetning å hjelpe produsenter i u-land med å oppnå bedre arbeidsvilkår, mulighet til rettferdig omsetning av sine produkter til i-land og sette fokus på bærekraftig produksjon.

I alle ledd fra produksjon av råvaren til eksport av det ferdige produktet ut av landet så skal disse selskapene sørge for verdige arbeidsforhold og rettferdig lønn til alle arbeidere.

Alle produsenter med denne sertifiseringen forplikter seg til å følge omfattende krav til miljøvennlighet gjennom hele produksjonskjeden. De kan ikke føre produksjon på en slik måte at habitater blir påvirket, og de må stadig forbedre energieffektiviseringen. Alle selskaper med Fairtrade-sertifisering må holde en minimums fastsatt økologisk og miljømessig standardisering.

top_banner_avocado_name
Kamau Kamica fra Kenya produserer økologisk avokadeolje

Her kan du se hvor Dr.Bronner’s kjøper sine økologiske ingredienser fra;

Olive Oil – Palestine & Israel
Mint Oil – India
Coconut Oil – Sri Lanka
Coconut Oil – Kenya
Palm Oil – Ghana
Alcohol – Ecuador
Avocado Oil – Kenya
Tea Tree Oil – Kenya
Beeswax – Zambia

dr-bronners-magic-soaps norge skinloveHer finner du alle våre produkter fra Dr.Bronner’s

Mer om Fairtrade:

Fair for Life

Fairtrade International

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.