null
27 May 2015 | Postet av skinlove

Derfor synes vi ikke at småjenter bør bruke neglelakk!

For noen få uker siden hadde vi en kundeundersøkelse for å vite litt mer om hva dere savner hos oss og hva vi kan bli bedre på. Dette har vært veldig lærerikt og vi har fått mange konstruktive tilbakemeldinger på hva vi kan gjøre for å bli en bedre nettbutikk for kundene våre. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger!! :-)

Vi har en rekke punkter vi vil sette i gang med utbedringene av, men mange av dere lurer kanskje på hva det blir til med den neglelakken?

Neglelakken - skjønn og skadelig

Vi liker godt å bruke neglelakk selv. Vi synes det er "fresht" og fint med litt farge på neglene og synes at av og til så kan en "glad" farge på neglene gjøre en ellers grå dag mye mer spennende.

Det er vel ingen som kan nekte for at når man tar på seg neglelakk så STINKER det. Det lukter rett og slett "helseskadelig", hvis man kan gi en lukt det navnet. Når man tenker seg om så er det ikke så rart at det må lukte litt sterkt for at man skal få laget et slikt produkt. Her er bare noen av egenskapene vi forbrukere krever av neglelakken:

1. En lekker farge. Kanskje vi ønsker at den skal være ekstra blank eller litt matt? Eller skal den ha litt shimmer?

2. Være lett å påføre uten å klumpe seg til.

3. Tørker fort etter påføring slik at vi kan ta den på uten å sitte og vifte med hendene i en halvtime før vi tør å ta i noe igjen.

4. Holde seg hel og fin lenge, uten å ripe.

Det sier seg selv at det er umulig å lage et slikt produkt med kun trygge og naturlige ingredienser!

Vanlige giftstoffer i neglelakk

Noe som ser så lekkert ut kan vel ikke være skadelig?

Dette er noen vanlige ingredienser i neglelakk:

- Dibutyl phthalate (DBP): Ingrediensen finner vi i neglelakk fordi den øker fleksibilitet og blankhet. Forskning viser: denne har ført til svekket forplantningsevne (forsøk vist med rotter).

- Toulene: Ingrediensen finner vi i neglelakk fordi den gir en "smooth finish". Kommer fra oljeproduksjonen. Forskning viser: gjentagende eksponering linkes til anemia, lavere blodcelletall, nyreskader og leverskader, og kan skade foster i utvikling. 

- Formaldehyde: Ingrediensen finner vi i neglelakk fordi den hjelper lakken å stivne og er også god til å holde kvaliteten på produktet lengre. Forskning viser: formaldehyd er ikke bare irriterende for øyne, hud og luftveier, men også veldig kreftframkallende (vist sterk tilknytning til spesielt leukemi).

- Formaldehyde resin: laget med formaldehyd som baseingrediens. Ikke linket til kreft slik som vanlig formaldehyd, men er en kjent for å være irriterende for huden og kan forårsake dermatitt.

- Camphor: utvunnet fra camphor-treet er dette et stoff med lukt som kan forårsake kvalme, svimmelhet og hodepine. Spesielt en bekymring for de som jobber med neglelakk daglig.

Den noe mindre skadelige neglelakken

De fem ingrediensene nevnt over har blitt veldig mye brukt i neglelakk. Mange produsenter (ikke alle) har begynt å bevege seg bort fra disse og sier at de er 3-free (altså har ikke de tre første på lista) eller 5-free (har ikke noen av disse fem).

Likevel viser noen stikkprøver at disse produsentene ikke alltid klarer å fjerne ingrediensene helt fra produktet. Urovekkende er det også at dette bare er "toppen av isfjellet" når det kommer til hva som inngår i neglelakken.

Når man bruker en 5-free neglelakk så har den ofte den samme umiskjennelige løsemiddellukten som vanlig neglelakk har. Kjæresten klager, katten glipper med øynene og du kjenner at dette gjør ikke så godt for deg selv heller, men neglene blir jo fine :-)

Løsemidler kan påvirke nervesystemet og gi helseskader. Selv om verstingstoffene er fjernet fra formelen, så er det fremdeles en del kjemiske stoffer igjen som man hverken vil ha inn i munnen, på huden eller puste inn i lungene.

De minste av oss er mest sårbare for miljøgifter. Finnes det noen god grunn for at små barn skal bruke neglelakk?

Til oss voksne som ikke klarer oss uten neglelakk så finnes det dessverre ikke noen helt naturlige og trygge produkter per i dag. Da må vi velge det som er MINST problematisk av alternativene.

Hva blir det til med Skinlove og neglelakk?

Vi spurte dere i vår ferske kundeundersøkelse om hva dere ville synes om vi tok inn ett av de merkene av neglelakk som vi er absolutt mest fornøyde med. De som har kuttet ut disse fem ingrediensene samt mange flere. De som er ærlige og har en sterk lidenskap for sunn helse og miljø.

Responsen fra dere var delt, selv om de fleste syntes det var greit å ta inn en slik neglelakk så lenge det var godt og tydelig informert om at denne ikke holder HELT mål i forhold til vår standard for hudpleie.

I tillegg til at vi ville høre hva dere mente om dette så har vi også diskutert det mye oss selv imellom de siste årene. Vi kan godt ta inn disse merkene med neglelakk fordi vi ønsker å bruke de selv, men samtidig så vil vi at Skinlove skal være en trygg arena for kundene våre. Vi har derfor bestemt oss for at vi venter med neglelakk til vi kan finne en vi kan gå HELT 100% god for.

Hvilken neglelakk bruker så vi i Skinlove i mellomtiden?

Av de mindre skadelige merkene av neglelakk så har vi testet både vannbasert neglelakk og 5-free neglelakk.

Den vannbaserte neglelakken er faktisk helt uten lukt, er blank og fin, lett å påføre, men krever litt ekstra omtanke rundt påføringen (ventetid for tørking o.l.):

Aquarella (vannbasert neglelakk): http://acquarella.com/

En veldig fin 5-free neglelakk er Priti NYC som lukter omtrent som en vanlig neglelakk, er enkel å påføre og kommer i mange fine farger:

Priti (5-free): http://www.pritinyc.com/

Takk igjen for alle tilbakemeldinger i kundeundersøkelsen! :-)

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller tilbakemeldinger!

Det siste fra bloggen