Aktuelt Forskning Media

Giftfri sone på stellebordet – Forbrukerrådet

I en kronikk på Dagbladet.no snakker direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, om statusen på dagens tilgjengelige babyprodukter. Forbrukerrådet har i flere år kjempet for strengere reguleringer når det gjelder hva som tillates av ingredienser i produkter som er ment til barn. Dessverre så er det fremdeles en rekke problematiske ingredienser som vi ofte finner i nettopp babyproduktene.

I dag er det slik at barna våre bader i giftstoffer – bokstavelig talt, samt i overført betydning. I våre tester har vi funnet kjemikalier som bekymrer oss kraftig i en rekke produkter innen klær og kosmetikk.

Flesland forteller at reguleringen av hormonforstyrrende stoffer i EU har halt ut og er på overtid. At politikerne har brukt alt for lang tid på å gjøre noe med situasjonen.

Vi kan ikke la årene gå og utsette barn for dette i mors mage, og videre i oppveksten. Vi bør alle unngå disse stoffene, men vi vet at fostre, barn og unge er særlig sårbare for hormonforstyrrende stoffer. Vi har kunnskap nok, til at vi skulle hatt vett til å beskytte dem bedre.

Produsenter og butikker forsvarer seg med at de ikke bryter noen lov. Det har de rett i, hvis de viser til den røde lovboken med løve på. Forbrukerrådet mener imidlertid at vi ikke har lov til å utsette barna for en slik risiko.

Hele innlegget kan du lese hos Dagbladet.no. Bildet i bloggposten her er lånt fra kronikken publisert på Dagbladet sine sider.

 

 

 

One comment

  1. folk må bli mer besvisste og ikkje bare handle på pris og bilder av søte babyer utenpå pakkene…..eg forteller folk om hva babyolje inneholder ,men de vil ikkje høre….eg er lei meg for babyene,men når folk nekter åpne øynene og svarer at myndigheten passer på….hallo…..da blir eg oppgitt People come into your life for a reason……..some for a day……….some for a season……and some for life

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.