null
25 Mar 2017 | Postet av usaliv

Bytt ut tannbørsten i plast med tannbørste av bambus

Plast som ikke resirkuleres eller kastes ender ofte opp i naturen.  Det kan være emballasjen rundt matvarer,  drikkeflasker, handleposer,  tannbørster m.m. Vi omgir oss med store mengder plast i hverdagen og det skal kun en liten innsats til fra oss alle for å sikre at den ikke havner i naturen.

Plast som havner i naturen tar urovekkende lang tid på å brytes ned. I følge denne grafikken fra Miljøstatus.no så tar plastflasker og engangsbleier hele 450 år på å brytes ned.

450 år!

Plast som flyter rundt i havet kan skade dyr og fisker. Når plasten gradvis og over mange år brytes ned så blir den til mindre plastbiter (mikroplast). Disse bitene med plast, som kan inneholde flere miljøgifter, blir gjerne forvekslet med mat blant fisker og fugler. Ikke bare kan fisken eller fuglen kveles av plastbiten og slite med fordøyelsen i etterkant, men miljøgiftene i plastbiten er nå inne i skapningen. Så kommer det kanskje en større fisk og spiser den lille fisken. Så er familien ute på fisketur en søndags formiddag og får en stor fin fisk på kroken. Middagen er i boks! Med en dose miljøgifter fra plast på kjøpet.

Vi kaster 20 000 000 tannbørster per år!

Vi ønsker å redusere bruk av plast i hverdagen der hvor det lar seg gjøre. Et av våre skifter er å bytte ut tannbørste av plast med tannbørste av bambus. Bare tenk på tannbørsten din litt. Har du tenkt over hvor mye av den som faktisk er plast? Hele? Tannleger anbefaler ofte at man bytter tannbørste hver tredje måned. Det vil si fire ganger i året. Dersom hver nordmann bytter tannbørste fire ganger i året så brukes det over 20 000 000 tannbørster i året i Norge. Hvis alle disse er laget av plast, så er det ganske mye plast som lages og som kastes for å dekke behovet.

Vi ble derfor veldig glade når vi fant tannbørstene som er laget av bambus fra Brush with Bamboo. De lager tannbørster hvor skaftet er laget av bambus og busten er laget av 68 % lakserolje og bare 32 % vanlig nylon. Dette er den tannbørsten med minst konvensjonell plast som vi har funnet (unntatt de med bust av grisehår, som er et annet alternativ).

Å bytte fra tannbørste av plast til tannbørste av bambus er et veldig enkelt bytte. Vi synes de gir en like god tannpuss og det føles så mye bedre å vite at vi sparer miljøet for en god dose med plast.

Brush with Bamboo kommer i to størrelser, en for voksen og en for barn. Les mer om merket her.

Det siste fra bloggen