Aktuelt

Odylique – naturens kraft

Odylique by Essential Care ble grunnlagt som en familiebedrift i 2003 med mor i familien, Margaret, som primus motor. Ideen om Odylique ble til som en følge av at Margarets familie slet med eksem, og at Margaret selv i lengre tid hadde reagert på vanlige hudpleieprodukter. I dag drives Odylique av Margaret og datteren Abi. Lidenskapen deres er å kunne tilby økologisk hudpleie og skjønnhetsprodukter som er tilpasset selv den mest sensitive hud. Navnet Odylique betyr naturens kraft.

Bedriften har base i Suffolk i England. Der tilvirkes produktene for hånd; de har altså valgt å unngå fabrikkproduksjon, og dette sikrer at Odylique sine varer kan holde et svært høyt kvalitetsnivå. Emballasjen er laget av resirkulert materiale. 

Grunnen til at Odylique slapp gjennom nåløyet hos Skinlove, er blant annet at de kun bruker trygge og naturlige ingredienser, de tester ALDRI produktene sine på dyr, og de bruker bare leverandører som har samme strenge regelverk som dem selv. De bruker også leverandører fra nærmiljøet sitt, slik at ingrediensene er mest mulig kortreiste. Produktene deres inneholder verken parabener eller sulfater og er sertifisert av Soil Association.

Odyliques sjampo var for øvrig den første i verden til å bli sertifisert i henhold til Soil Associations økologiske standarder. I ettertid har produktene også blitt tildelt flere andre ulike sertifiseringer og utmerkelser, blant annet Runner Up for Best Organic Range, Ethical Company Organisation, RSPCA Good Business Award, og de har vært på topp 20-listen «Who’s Who in Natural Beauty» i fem år. 

Her er noen av våre bestselgere og favoritter fra Odyliques sortiment: 

Odylique Baby Gentle Wash & Shampoo, 200 ml
En mild, fuktighetsgivende såpe med beroligende aloe vera, kamille og extra virgin olivenolje for å beholde den naturlige fuktighetsbalansen i babyens ømfintlige hud. Kan brukes både i håret og til kroppen. Egner seg fint for atopisk hud. Kommer også i en større flaske med 500 ml.

Ultra Rich Balm
En allsidig balm som gir intens fuktighet for svært tørr hud og hud med eksem. Denne balmen støtter opp hudens naturlige barrierefunksjon og beskytter den fra varme, kulde og vind uten å tette porene. Den er derfor fin å bruke som kuldekrem, og den virker også som en intensivbehandling på tørre hårtupper og sprukne hæler. Kommer i tre størrelser.

Repair Lotion
Som navnet sier, er dette en reparerende lotion som kan brukes både i ansiktet og på kroppen. Dette er Odylique sitt første produkt som mor Margaret laget fordi mange i familien hennes var plaget av eksem. Denne lette og nesten duftfrie fuktighetskremen er smart sammensatt av noen av naturens fineste ingredienser for å pleie, berolige og reparere skadet, irritert og sensitiv hud. Noen av ingrediensene er vassarve, ringblomst, aloe vera, kamille og johannesurt. Kommer i to størrelser.

Creamy Coconut Cleanser

En mild, fuktighetsgivende og beroligende ansiktsrens. Ingrediensene består blant annet av rensende kokosolje, beroligende olivenolje og rosevann. Odylique Creamy Coconut Cleanser har en lett, kremet konsistens og opprettholder hudens naturlige pH. Denne rensen har ingen spesiell lukt og vil også kunne passe fint for de mest sensitive neser.

Runi skriver følgende i sin produktomtale: «Huden min bare elsker denne ansiktsrensen fra Odylique! Hudpleierutinen går som en drøm takket være denne rensen som lukter himmelsk, er svært drøy i bruk og varer derfor lenge! I tillegg til at prisen er veldig fin. Tipp topp tommel opp!»

Tea Tree Herb Shampoo
En naturlig rensende sjampo laget av økologisk koksolje, urter og økologisk tetreolje. I tillegg inneholder sjampoen et mildt rensestoff av mais og mykgjørende planteekstrakter. Den er fin å bruke for å motvirke flassende hodebunn eller balansere fett hår. Planteekstraktene tilfører næring til hår og hodebunn, og håret blir mykt og glansfullt. Mange opplever at de ikke trenger å bruke balsam når de bruker denne sjampoen.

I sin omtale kaller Pauline produktet for en sjampo for sjelen og slår fast at «denne shampooen fortjener all skryten den kan få». 

Gentle Herb Shampoo

Dette er den første sjampoen for sensitiv hodebunn som ble økologisk sertifisert av Soil Association! Den er balanserende og mykgjørende og passer til alle hårtyper, til og med farget hår. Den er ideell for deg som har sensitiv hodebunn og kan brukes også dersom du har psoriasis, dermatitis eller eksem. Sjampoen inneholder blant annet kjerringrokk, kamille, nesle og rosmarin. Også denne er det mange som opplever at de godt kan bruke uten balsam.

Odylique Lemon & Aloe Vera Natural Deodorant, 50 ml

En helt naturlig, unisex og vegansk roll on-deodorant som er egnet for alle hudtyper, også sensitiv hud. Deodoranten kan faktisk bidra til å lindre kløe og rødhet i armhulene dersom dette har oppstått. Duften er frisk og fin av sitron, lavendel, tetre og patchouli. 

I sin omtale sier Ingrid: «Denne deodoranten holdt gjennom en travel og hektisk dag med tidvis høy puls og tempo. Jeg er veldig glad for at jeg prøvde denne og kjøper den garantert igjen!»

Pure Olive Cleansing Bar
Odylique har laget flere rene, økologiske castille-såper som er ideelle for eksemplaget og sensitiv hud, og dette er en av dem. Såpestykker har hatt rykte på seg for å være uttørrende, men dette er absolutt ikke tilfelle med Odylique sine såper. Såpestykkene fra Odylique er laget med olivenolje og er så milde at de kan også brukes i ansiktet så vel som til hender og kropp. Denne olivensåpen kan faktisk også brukes på sart babyhud. Mange kunder med eksem og dermatitt har funnet god hjelp i Pure Olive Cleansing Bar. 

Gina sliter med tørr hud som klør og blir rød og sår, og i sin omtale sier hun dette om såpen: «Denne var fantastisk å bruke! Jeg har slitt med å finne noe som ikke tørker ut hendene så mye. Denne kjennes veldig fin ut til ansiktet og kroppen ellers også.»

Avocado 24 Hour Replenishing Cream
Dette er en rik fuktighetsgivende krem som bruker naturens fineste ingredienser i bekjempelsen av hudens aldringstegn. Den himmelske blandingen av de essensielle oljene lavendel, johannesurt, bergamott og ylang ylang har balanserende, celleregenererende og beroligende kvaliteter. 

Kremen er perfekt for normal til tørr og moden hud og kan brukes både som dagkrem og nattkrem. Kommer i to størrelser.

Runi kaller denne kremen hverdagsluksus og har følgende beskrivelse i sin produktomtale: «Denne fuktighetskremen er bare helt fantastisk god, og som utdannet kosmetisk dermatologisk sykepleier så har jeg prøvd en del kremer opp igjennom tidene. Den har en utrolig lett og fin konsistens, gir mye fukt til huden og trekker raskt inn samt etterlater huden myk og glødende. I tillegg er den veldig drøy i bruk, så varer lenge! Og så lukter den utrolig godt ;-)»

Se hele utvalget fra nydelige Odylique i butikken HER.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.