Flow Cosmetics - naturlig og zero waste fra Finland
16th Oct 2018 | Postet av usaliv

Flow Cosmetics - naturlig og zero waste fra Finland

I likhet med flere andre av våre produsenter har også grunnleggeren bak merket Flow Cosmetics kjent på fortvilelse og frustrasjon over mangelen på trygge og bærekraftige produkter. Ikke minst i jobben sin som frisør møtte finske Riitta Jänkälä daglig på hårpleieprodukter fulle av skadelige ingredienser. En marsmorgen i 2003 fikk hun imidlertid ideen som skulle endre på dette. Som hun selv sier: Hvorfor i himmelens navn drev jeg på og påførte skadelige substanser på ikke bare min hud, men mine barns hud? Kosmetikk kan da faktisk være ren, den også.

Og dermed ble ideen som skulle bli til Flow Cosmetics, født. Målet til Riitta er å bruke ingredienser som er så rene at de er spiselige. Og det har hun lykkes med. Produktene hennes håndlages blant annet med kraftfulle planteingredienser fra finsk natur, og de har blitt svært populære – først hjemme i Finland, og etter hvert også ute i Europa. Og nå har de altså funnet veien til nettbutikken vår. Vi er veldig stolte over å kunne presentere 11 flotte produkter: sjampo i såpestykkeform (sjampobar), en hårrens til bruk etter sjamponering, og en barbersåpe.

Sjampobar: et lite stykke hårvask

I tillegg til de gode, naturlige ingrediensene er vi svært begeistret for at Flow Cosmetics har fokus på å begrense bruk av emballasje. Sjampobarene er sjampo i såpestykkeformat pakket inn i en liten, resirkulerbar pappeske.

Vi har tatt inn et bredt utvalg av sjampobarer. Her finner du sjampo for blondt hår, rødt hår, brunt hår, sensitiv og problematisk hodebunn, fett hår, tørt hår og for ekstra volum. De fleste av oss er vant til å håndtere sjampoflasker, men sjampobarteknikken er enkel å få inn i fingrene. Såpestykket masseres lett mot fuktet hår og skummer vanligvis godt. Hvis du synes det skummer for lite, skyll med vann og gjenta sjamponeringen med såpestykket. Her kan du lese mer om hvordan du bruker sjampobarene.

Siden denne fremgangsmåten er uvant for håret, kan noen føle at håret er litt seigt eller oljete i starten, og dette er en vanlig reaksjon. Avhengig av hårtype og vannhardhet vil det kunne ta noen hårvasker til denne "sticky" følelsen gir seg. Du kan også bruke en hårrens fra Flow Cosmetics for å redusere denne følelsen etter skylling.

Hårrens – hårpleie på en litt annerledes måte

I butikken vår har vi to hårrenser fra Flow Cosmetics. Disse brukes ved behov etter sjamponering og skylling, og er fin hvis du føler at håret er litt "seigt" etter hårvasken. Rensen fjerner såperester og gjør det lett å børste. Håret føles mykt og glansfullt. Rensen gjenoppretter også hodebunnens pH-verdi og gir pleie mot flass og andre hodebunnsproblemer. Den balanserende effekten gjør rensen fin å bruke etter kjemisk behandling som permanent og hårfarging. Denne rensen kan også brukes sammen med andre sjampomerker.

Heather Hair Rinse: rens med lyng

Rensen i den rosa tuben bidrar til sunt, glansfullt hår og er spesielt laget for tørt og stresset hår og tørr og sensitiv hodebunn. Hårrensen skal motvirke hårtap, rense hårbunnen og stimulere til hårvekst. Rensen inneholder stoffer fra eple, sitron, rosmarin og røsslyng.

Juniper Hair Rinse: rens med einer

Rensen i den grønne tuben er laget for å gi pleie til fet og kløende hodebunn. I likhet med den rosa rensen skal også denne motvirke hårtap, rense hårbunnen og stimulere til hårvekst. Rensen inneholder blant annet einer, som er kjent som en velgjørende plante for hår og hodebunn. Denne rensen inneholder også peppermynte og vetiver.

Bruken er litt annerledes enn ved bruk av ordinær balsam. Denne rensen skal blandes ut i en desiliter eller to med vann, og så skal den skylles gjennom håret. Du kan la den bli værende i håret uten å skylle (som en såkalt leave-in-behandling), eller du kan skylle den ut. Noen vil kanskje synes at dette er litt ekstra jobb i forhold til de "vanlige" balsamene som bare kan skvises ut av tuben og påføres uten mer om og men, men vi tenker at vi gjerne legger littegrann mer innsats i et balsamprodukt som er så naturlig og mildt at det kan spises.

Barbersåpe

Barberskum på boks er en relativt moderne oppfinnelse sammenlignet med barbersåpe og barberkost, så dette produktet skriver seg inn i en ærverdig barbertradisjon! Synes du det blir for tungvint å svinge barberkosten, kan såpestykket også gnis mot fuktet hud.

Bentonitt-leiren i såpen bidrar til å lage en myk overflate så høvelen glir lett. Andre velgjørende plantestoffer er hentet fra kantlyng, einer, vetiver og sandaltre. I tillegg inneholder barbersåpen også fuktighetsgivende kokosolje og sheasmør.

Denne såpen passer like bra for kvinner som for menn. I likhet med sjampobarene er også barbersåpene pakket i minimalt med emballasje, og pappen kan resirkuleres sammen med papp og papir.

Så det er med andre ord mange fine produkter å sjekke ut fra merket! Du kan se hele utvalget her.

Nylige innlegg