Georganics - zero waste, vegansk og naturlig tannpleie uten SLS, triklosan m.m.
15th Sep 2017 | Postet av usaliv

Georganics - zero waste, vegansk og naturlig tannpleie uten SLS, triklosan m.m.

Tidligere i år fikk vi inn en hel serie med naturlige tannpleieprodukter fra England. Merket heter Georganics og ble startet av familiefaren Alex Rocchi. Her er historien bak de gode produktene! Alex begynte å gjøre research for å lage egne tannpleieprodukter for familien sin i 2015. Dette etter å ha innsett at munnen faktisk er et av de mest absorberende områdene på kroppen og at vanlige tannpleieprodukter inneholder flere potensielt skadelige ingredienser. Venner og familie ba om prøver på de gode tannkremene han lagde og de ville stadig ha mer. I dag kan han tilby et stort utvalg tannkrem, munnskyll (oil pulling) og naturlig tannblekemiddel. Georganics har gode kjerneverdier: Det er viktig at ingrediensene som brukes er økologiske og food grade, at de kommer fra planter, frukt og naturlige mineraler. Produktene vil smake og kjennes litt annerledes ut enn konvensjonell tannpleie fordi de velger naturlige og ferske ingredienser som har sin naturlige tekstur og smak. Georganics' løfte 1. Å kun bruke økologiske ingredienser fra sertifiserte gårder og avlinger 2. Å bruke ikke-organiske ingredienser fra rene kilder (mineraler og salt) 3. Å velge ingredienser som viser fordelaktige egenskaper for tannhelsen 4. Å aldri bruke konserveringsmidler, glyserin, SLS eller materialer som kan inneholde giftige stoffer 5. Å informere og forklare egenskapene, opprinnelsen og produksjonsmetodene for hver ingrediens de bruker Alle produktene fra Georganics er veganske og Cruelty Free (PETA-sertifisert). All emballasje er fri for plastikk. Tannkremene kommer i glasskrukker med små spateler i tre. Den blanke forseglingen rundt krukkene er fra cellulose fra tremasse som kommer fra fornybare kilder. Materialet heter viskrings og er 100% nedbrytbart i naturen (tar opp til 6 uker å bryte ned). Fra serien finner du nå seks forskjellige smaker av tannkremer, fire smaker av munnskyll (oil pulling) samt et naturlig tannblekemiddel av aktivt kull. Noen favoritter Tannkrem med aktivt kull georganics-charoal-120ml

Naturlig tannkrem uten fluor, SLS, mikroplast og skumstoffer.  Georganics' naturlige tannkrem inneholder calcium carbonate(kalsiumkarbonat) og sodium bicarbonate(natriumbikarbonat) for å rengjøre tennene naturlig. Tannkremen skal hjelpe til å remineralisere tennene takket være det høye innholdet av mineralene kalsium, kalium, magnesium og naturlig silica. Økologisk kokosnøttolje gir tannkremen en rik tekstur og unik smak.

Denne tannkremen er blandet med økologisk peppermynteolje og aktivt kull fra kokosnøtt. Oljen er varm, krydret og smaker litt som søt lakris. Kullpulveret fungerer som rengjøringsagent og kan bidra til at tennene ser hvitere ut. Sammen utgjør de en naturlig, mild og forsiktig abrasiv (slipende) tannkrem.

Fargen på denne tannkremen er grå på grunn av kullet. Konsistensen er som en . Fordi den ikke holder skumstoffer og glyserin får den en tynnere konsistens i munnen enn vanlig tannkrem.  Pris kr 119 (120 ml). Du finner den her. Kommer også med smakene Red Mandarin, English Peppermint, Spearmint, Pure Coconut og Tea Tree.

Oil Pulling med smak av spearmintoil_pulling_spearmint_georganics_norge

Georganics Oil Pulling er en effektiv blanding av økologisk kokosolje og essensielle oljer laget for å være et naturlig alternativ til konvensjonell munnskyll.

Oil pulling er en eldgammel metode fra Ayurvedisk medisin for å rense munnen for giftstoffer og fremme sunn munnhelse. Oljen skal svisjes rundt i munnen 10-20 minutter. Den trekker til seg bakterier, urenheter og skal bidra til at tennene ser hvitere ut. Den skal også kunne hjelpe til å forhindre dannelsen av plakk på tennene.

Munnvannet er blandet med essensiell olje fra økologiske grønnmynteblad (spearmint). Denne oljen virker antiseptisk, bakteriedrepende og den hjelper til med å lege kutt raskere. Den fungerer også beroligende på tannkjøttet. Pris kr 159 (300 ml, kommer også i en mindre størrelse). Du finner den her. I tillegg til Spearmint kommer den også i smakene English Peppermint, Charcoal og Pure Coconut.

Naturlig tannblekingsmiddel med aktivt kull

activated_whitening_charcoal_pulver-georganics

Georganics har nylig utviklet et naturlig "tannblekingsmiddel" ved hjelp av aktivt kull, natron, pulver fra appelsinskall og noen dråper peppermynteolje.

Tannblekingsmiddelet fungerer ved å absorbere og rense av plakk og flekker fra tennene. Dette er en effektiv metode for å få hvitere tenner, uten bruk av syntetiske kjemikalier peroksider og fluorvarianter.

Anbefales brukt 1-2 ganger i uken for å holde tennene naturlig hvite. Les mer om metoden her. Pris kr 95 (60 ml). Du finner den i butikken her.

Hele utvalget fra Georganics finner du her.

Nylige innlegg