null
13th Oct 2013 | Postet av skinlove

Hvordan pleie hovne øyne?

Dette innlegget er fritt gjengitt fra Sarah Brown, kvinnen bak vår herlige produktserie Pai Skincare. Sovet dårlig? Sliter du med hovne øyne om morgenen? Det er lite motiverende å starte dagen etter en dårlig natts søvn med store poser under øynene... Heldigvis finnes det et par triks som kan hjelpe mot dette! :) hvordan pleie hovne øyne

Hvorfor får vi hovne øyne?

Huden rundt øynene er den tynneste i ansiktet og er full av tynne blodårer. Dette gjør at huden blir spesielt følsom for både ytre og indre påvirkning. Mangel på søvn fører ofte til retensjon/oppsamling av væske under huden som igjen fører til at øynene blir hovne. Dette roer seg vanligvis et par timer etter at du står opp, men om du trenger litt ekstra hjelp for å dempe hovne øyne så glem ikke kjøleskapet, sier Sarah Brown.

Kjøleskapet = en reddende engel!

Dette høres kanskje litt sprøtt ut, men enkle teposer med kamillete kan faktisk gjøre underverker for å redusere rødhet og irritasjoner i huden. Fukt to ublekede teposer med kamillete og legg dem i kjøleskapet en liten stund(eller i fryseren et par minutter om du har hastverk). Sett deg ned og len deg bakover, plasser posene over øynene og la de ligge der så lenge du kan. Den kjølende effekten fra de kalde teposene vil redusere oppsamlingen av vann mens kamillen i teen vil redusere eventuell irritasjon og rød hud. Sarah liker også å plassere vår Pai Echium & Argan Gentle Eye Cream i kjøleskapet av samme grunn - den blir litt mer kjølende og beroligende på huden. Påfør forsiktig et halvt pump med kald krem rundt begge øynene for umiddelbar effekt.

Ansiktsmassasje

Gjør det gjerne til en rutine å forsiktig massere ansiktet litt hver dag. Dette hjelper til med å styrke og stimulere musklene i ansiktet.

Drikk mer vann!

Hovne øyne kan også være tegn på at du er dehydrert eller har for mye salt i kroppen, begge vanlige årsaker til vannoppsamling og retensjon. Drikk mer vann! Vi kan ikke få uttrykt dette nok. Prøv å drikk mellom 1.5-2 liter vann hver dag for å holde kroppen og huden hydrert og giftnivåene nede. Om du ikke klarer å drikke så mye rent vann så husk at urtete også teller som vanninntak. *fritt gjengitt fra Sarah Brown/Pai Skincare

Nylige innlegg