Natracare - Økologiske bind, tamponger og truseinnlegg m.m.
2nd Mar 2017 | Postet av usaliv

Natracare - Økologiske bind, tamponger og truseinnlegg m.m.

Natracare har eksistert siden 1989. Susie Hewson så en dokumentar som omhandlet den økende  forurensningen av dioksiner gjennom papirmasseproduksjonen og faren det utgjorde mot folkehelsen og miljøet. Dioksin er en samlebetegnelse på giftstoffer som dannes når man forbrenner organisk materiale og hvor klor er inne i bildet. Dioksin er skadelig for mennesker og kan ved lang tids eksponering øke risikoen for kreft, nedsettelse av immunforsvaret samt ha ulike hormonhermende egenskaper (mer her). For tamponger, bind og truseinnlegg så er dette relevant fordi de aller fleste produktene i denne kategorien gjennomgår nettopp en slik behandling når de blekes med klor. Susie Hewson ble sint fordi responsen til denne trusselen var så svak blant de store produsentene av hygieneprodukter for kvinner. Hennes umiddelbare respons var å starte research for å utvikle et alternativ som viste respekt både for kvinners kropp og for miljøet. Dermed ble Natracare til. Dette merket var det aller første alternativet til "vanlige" hygieneprodukter for kvinner, samt de første med sertifisert økologiske tamponger og helt klorfrie bind og truseinnlegg. sanitary-waste-infographic-1

Visste du at en pakke med vanlige bind inneholder plast tilsvarende ca fire plastposer? Det er mange kvinner som får allergiske reaksjoner ved bruk av vanlige hygieneprodukter på grunn av klorin, parfyme og fargestoffer fra produksjonen. Foruten plast så er bomull en av de viktigste ingrediensene i hygieneprodukter og det er ingen nyhet at bomullsproduksjonen er den i verden som bruker mest sprøytemidler. Velger du produkter med sertifisert økologisk bomull slipper du disse også.

Alt dette er temaer som Natracare brenner for og som de aktivt jobber for å unngå gjennom å produsere økologiske, nedbrytbare og komposterbare produkter.

I serien har vi nå tatt inn tamponger med og uten applikator, flere varianter av bind og truseinnlegg, ammeinnlegg, inkontinensbind m.m.

Du kan se hele utvalget fra merket her.

Nylige innlegg