14th Oct 2018 | Postet av usaliv

Reduser plastforbruket i hverdagen med noen få, enkle steg

Det er litt overveldende å tenke på hvor stor verden er og hvor "små" vi er her i lille Norge. Det er lett å tenke at det vi gjør her oppe ikke vil ha noe å si i den store sammenhengen.

Men alle monner drar.

Litt er bedre enn ingenting.

Derfor forsøker vi så godt vi kan å ta smartere valg i hverdagen, for å bidra til en sunnere klode.

For å bidra til å endre holdningene.

En måte å gjøre det på er å redusere plastforbruket.

Når vi velger ut produkter til å ta inn i nettbutikken hos oss så foretrekker vi merker som bruker glassemballasje over plastemballasje. Det må kunne resirkuleres. Det beste er når de bruker så lite emballasje som bare mulig.

Vi har laget en egen meny i nettbutikken som heter Reduser plastforbruket. Her ligger produktene som man vanligvis er innpakket i plast, men som i stedet er laget av andre, mer miljøvennlige materialer.

Reduser plastforbruket med disse hverdagsproduktene

Tanntråd uten plast  - med refill

I lekker, miljøvennlig innpakning får du naturlig og plastfri tanntråd fra Georganics. Dette er tanntråd laget av kull fra bambus, plantevoks og essensiell olje fra peppermynte. En pakke inneholder 30 meter med tanntråd. Emballasjen er zero waste og uten plastikk i et lite glass. Lokket er laget av metall og gjør at du lett kan kutte av tråden når du har funnet lengden du liker best.

Nå kommer den også med en 2-pack refill. Så kan du bruke den søte glassylinderen om igjen. Refillpakken er emballert med en resirkulerbar pappeske. Les mer her.

Tannbørster i bambus

Tannbørster skal byttes ut ca etter hver tredje måned. Vi er over 5 millioner nordmenn som da skal bruke ca 4 tannbørster i året. Om alle går fra tannbørster i plast til tannbørster av bambus, så reduserer vi plastforbruket med 20 millioner tannbørster på et år! Det høres overkommelig ut, ikke sant? Tannbørste i bambus er et kjempefint gavetips om du vil bidra litt ekstra. Se tannbørstene her.

Hårbørster, oppvaskbørster, fotfil m.m.

Det er ikke bare tannbørsten som enkelt kan byttes ut for å redusere plastforbruket. Tyske Redecker lager nydelige treprodukter som f.eks hårbørster, neglebørster, fotfiler, oppvaskbørster, lommespeil m.m. Her er det mange fine, plastfrie produkter! Se hele utvalget her.

Sjampobarer - sjampo uten plast

Denne uken fikk vi inn en haug lekre sjampobarer. Dette var et merke og en kategori vi tok inn etter ønske fra de fine kundene våre (takk for alle tips dere gir oss!) <3. Dette er altså sjampo til håret i form av et såpestykke. Det som er ekstra fint med disse er at et såpestykke ikke krever noen voldsom innpakning. De er ganske enkelt innpakket med en liten resirkulerbar pappeske. Såpestykkene er lette å reise med også, siden de ikke er i flytende form som kan skape trøbbel i håndbagasjen. Her finnes sjampobarer til alle hårtyper. Se hele utvalget her.

Smokker, bitering og tåteflasker uten plast

Natursutten ønsker å gi en giftfri start på livet for barna samtidig som de ønsker å gjøre det enklere å ta miljøvennlige valg for en mer giftfri fremtid for planeten vår.

I utvalget finner vi flere typer smokk av naturgummi fra treet Hevea brasiliensis. Noen har anatomisk formet tut, noen har vanlig rund tut. Noen er designet med en rund flate som gir et mildt trykk mot nesen for å imitere trykket nesen får under amming. Noen er designet med “sommerfugltopp” for å gi plass til nesen uten trykk. Natursutten har også lekre tåteflasker laget av glass med den samme tuten av naturgummi. Flaskene og tutene kan brukes med andre flasker/tuter i standardstørrelse (ikke med bredere topp).

Emballasjen er FSC-sertifisert og resirkulerbar. Vinduene på pakkene er laget av mais. Blekket er soyabasert. Natursutten opererer etter zerowaste-prinsipper. Se hele utvalget her.

Intimprodukter uten plast - bind, tamponger m.m.

 Natracare er den ledende produsenten av økologiske hygieneprodukter for kvinner. I serien finner du tamponger med og uten applikator, flere varianter av bind og truseinnlegg, ammeinnlegg, inkontinensbind m.m. Produktene er laget med økologisk bomull og er komposterbare. Se hele utvalget her.

 

Hårstrikk uten plast

Hårstrikk og hårbånd uten plast - nok et fint gavetips!

Produktene er laget av økologisk bomull og naturgummi. De lages i et solcelledrevet hus i downtown Los Angeles. De pakker alle bestillingene sine i 100 % resirkulerte poser. Produktene er farget for hånd. Kooshoo gir også deler av overskuddet tilbake til veldedighet. Se hele utvalget her.

 

Handlenett i økologisk bomull - si nei til plastpose på butikken

Sist, men ikke minst - ta med deg et eget handlenett når du går på butikken! Nå begynner flere og flere butikker å tilby gjenbruksposer, og det er helt topp. Vi foretrekker likevel å alltid ha med noen ekstra handlenett i økologisk bomull når vi går på butikken. Å bare være litt forberedt gjør det så mye enklere å redusere det unødvendige plastforbruket. Si nei takk til plastpose på butikken!

Vi har også noen Zero Waste Kits som inneholder flere tøynett av forskjellige former og fasonger. F.eks et eget nett til å plukke frukt og grønnsaker i. Se alle tøynett her.

Vi håper det vil komme flere gode alternativer til plast i hverdagen.

Inntil videre kan du ser våre beste produkttips for å redusere plastforbruket her.

Nylige innlegg