Slik unngår du deodorantflekker - og slik fjerner du de om de skulle oppstå
14th Aug 2018 | Postet av usaliv

Slik unngår du deodorantflekker - og slik fjerner du de om de skulle oppstå

Opplever du at deodoranten gir flekker på klærne? Her er noen tips til hvordan du kan unngå at det skjer, samt noen tips til hvordan du får bort flekkene om de allerede har kommet på tøyet.

Hvordan unngå flekker fra deodoranter på klærne?

Vær helt tørr i armhulene ved påføring

Vann og deodorant går ikke så godt sammen. En blanding av de to, dersom du er fuktig under armene ved påføring, gjør det mer sannsynlig at flekker oppstår. Pass derfor på at du er helt tørr under armene når du påfører deodorant. Et ekstratips for påføring av spesielt Schmidts stiftdeodorant er å holde huden i armhulen stram når du påfører, og å holde deodoranten mot huden et par sekunder før du drar den nedover armhulen (for å myke den opp ved hjelp av kroppstemperatur).

Ikke overdriv mengden du bruker

Med naturlig deodorant så er det ikke så store mengder som skal til. Ved å bruke en mindre mengde deodorant per påføring så reduserer du risiko for flekker betydelig. Blir du overivrig og påfører litt for mye så er det bare å ta en myk klut for å forsiktig tørke bort det som blir for mye.

Maksimer absorberingsevnen

En fin, jevn påføring reduserer behovet for å påføre mer deodorant i løpet av dagen. Tilfører du litt varme før påføring er det også med på å sikre at du dekker behovet uten å overdrive. Måten du kan gjøre dette på med Schmidts stiftdeodoranter er å holde stiften et par sekunder i ro mot huden i armhulen før du drar den ned over armhulen. Da varmes stiften litt opp ved hjelp av kroppstemperaturen din. Bruker du deodorant fra en krukke så kan du mykgjøre produktet litt mellom fingrene for å få samme resultatet.

La armhulene puste

Om du bruker løstsittende plagg av naturlige materialer (unngå tettsittende syntetisk stoff) så er det mindre sjanse for å få flekker på klærne.

 

Hvordan fjerne flekker fra deodoranter på klærne?

Selv om man er aldri så flink til å unngå flekker, så kan de oppstå. Her er noen enkle tips til å fjerne flekker av deodorant fra klærne.

Puer

For hvite t-skjorter kan du bruke det naturlige blekemiddelet Puer til å fjerne gule flekker. Dette er best på ganske nye flekker som ikke har fått satt seg skikkelig enda. Enten kan du ta litt vann + pulver i en blanding og dynke flekken spesifikt, deretter vaske tøyet som vanlig - eller du kan ta et par spiseskjeer med Puer-blandingen i vaskemaskinen under vask. Obs - bare for hvitt tøy.

Natron

Du kan forhindre at ferske flekker får sette seg ved å drysse litt natron på flekken mens den enda er ganske fersk. Dette vil hjelpe til å absorbere eventuelle oljer som ikke har trukket inn i stoffet enda. Gi det noen minutter til å trekke inn før du lett børster det av med en klut. Deretter kan du bløtgjøre plagget i en blanding med hvit eddik i ca 15 minutter. Skyll godt og skrubb deretter inn litt vanlig, flytende oppvasksåpe på flekken (f.eks økologisk oppvasksåpe fra Bentley Organic) før du deretter vasker plagget som vanlig.

Hydrogenperoksid

Dette trikset fungerer utmerket for flekker som allerede har fått satt seg i tøyet. Bløtgjør plagget i en blanding av vann og hydrogenperoksid (kjøpes på apoteket. Bruk blandingsforhold 50/50) i ca 30 minutter. Om du i tillegg har en vaskemaskin som lar deg åpne lokket etter at vannet har fylt i, så kan du helle i ca 2 dl med hydrogenperoksid til vasken etter at vannet er kommet i kontakt med klesvasken.

Superblanding mot gule flekker

Dette trikset er ideelt for å fjerne gule flekker. Bland sammen en pastalignende blanding av hydrogenperoksid og natron. Ikke for tynt, men ikke for tykt heller. Det skal være omtrent som en tannpasta. Skrubb det litt inn i flekken og la det virke i ca 5 minutter. Deretter kan du vaske tøyet som vanlig.

Forøvrig vil vanlige flekkvaskemidler også kunne fungere.

Vi anbefaler ikke at du bruker disse metodene på ull og silke.

Nylige innlegg