Smart pakkeliste for solferien - bryllupsreise til Hellas og Italia
10th Sep 2018 | Postet av usaliv

Smart pakkeliste for solferien - bryllupsreise til Hellas og Italia

I dag reiser vi avgårde til solrike Hellas og Italia! Det er selveste bryllupsreisen som står for tur og vi har sånn halvveis planlagt (det vil si, kun 50% av turen er spikret på avreisetidspunkt) en tur hvor vi blir mye på farten. Vi blir borte i godt over 2 uker og skal både på fjellturer, strand, roadtrips og byturer. Vi måtte altså pakke til alle mulige scenarioer denne gangen.

For å slippe å sjekke inn mer enn en koffert så har jeg redusert "flytende"-kvoten min betraktelig på denne turen. Alle som har reist litt med meg vet at jeg kommer over gjennomsnittet godt utrustet til åstedet. Jeg tar ofte med meg hele badehylla i en innsjekket koffert. Ingen problem det, tenker jeg. Helt til mannen min altså tvinger igjennom at vi skal reise superlett og at vi ikke kan stole på at flyselskapet får frem koffertene våre. Jeg har kanskje vært uvanlig heldig for jeg kan telle på en finger hvor mange ganger kofferten min har vært forsinket... MEN i hvert fall.. Her er mine must haves + noen smarte pakketips for solferien!

Solkrem, så klart

Jeg tar med meg en tube av solkremen fra både Odylique og Simple as That. Dette er de beste naturlige solkremene jeg har prøvd. Lette å smøre utover, beskytter godt. Jeg nekter å bli solbrent og er egentlig et "skyggemenneske", så solkrem er en selvsagt ingrediens for en vellykket solferie. Jeg er ganske lys i huden i utgangspunktet og foretrekker økologisk selvbruning over å steke meg i UV-stråling. Så jeg tar også med meg favorittselvbruningsproduktet fra Eco by Sonya for å "fylle på" litt farge på turen.

Sjampo og balsam i reisestørrelse

Jeg gikk for hårprodukter som jeg vet at håret mitt ELSKER og kjøpte en reisestørrelse av Rahuas sjampo og balsam. Disse to flaskene vil holde meg hele ferien og kanskje enda litt til. Disse er på 60 ml hver så de passer fint i håndbagasjen.

Såpe - ny ide!

Det er kanskje litt på tide - men et lys gikk opp for meg nå som jeg måtte tenke så hardt over hva jeg pakket med. Vanligvis tar jeg med meg en reisestørrelse av Dr. Bronner's flytende såper. De er praktiske og kan dekke ganske mange behov på turen, men jeg har jo aldri tenkt over at jeg kunne ta med meg et såpestykke! Så nå har jeg pakket med meg et såpestykke av Dr. Bronners Rosesåpe i kofferten. Den kan vi bruke til håndvask og kroppsvask, og den tar ikke opp noen plass i "flytende"-kvoten.

Kroppsskrubb - helt tørr variant!

Jeg vurderte en stund hvilken kroppskrubb jeg skulle ta med, men syntes alle var så store. Helt til det slo meg - jeg kan jo ta med skrubbehansken fra Eco by Sonya! Ikke bare er den super til å fjerne selvbruningsrester, men den er jo bare en hanske uten noen flytende elementer. Da går den rett i den "tørre" andelen av kofferten! Veldig fornøyd med denne oppdagelsen.

Tøyvaskemiddel - reduserer behovet for antall plagg

Pakke lett, ja det er lettere sagt enn gjort. Helt til du kommer på at du kan jo ta med deg litt vaskemiddel og gjøre litt håndvasking underveis på turen. Vi finner sikkert tøyvaskemiddel på de ulike stedene vi skal bo på også, men der har vi ikke så mye vi skulle sagt når det gjelder ingrediensene i produktene som tilbys. Så å kunne ta med eget, selvlaget vaskemiddel til tøyvasken er utrolig greit. Jeg brukte 6-8 såpenøtter i en liten dæsj vann (et par dl) og kokte det opp på komfyren. Skrudde av plata så snart det kokte opp, og lot det stå hele dagen (se komplett oppskrift her). Så helte jeg over det flytende vaskemiddelet i en gammel glasskrukke jeg hadde. Voila! - så har vi et miljøvennlig vaskemiddel vi kan ta med oss på tur. Kofferten blir lettere og miljøet blir blidere.

 

Så det, nå er vi på vei med den "smarteste" kofferten vi har hatt. Landeveien i Hellas og Italia venter.

Om du vil følge reisen vår så finner du meg på instagram med navnet @skinlove_liv

 

Nylige innlegg