Velg en håndsåpe laget av økologiske ingredienser!
20th Mar 2020

Velg en håndsåpe laget av økologiske ingredienser!

God håndhygiene er relevant som aldri før. 

Her er favorittene våre fra utvalget vårt med naturlige og økologiske såper! 

Eco by Sonya Coconut & Mint Body Wash, 500 ml

"Helt herlig og frisk duft! Denne dusjsåpen er herlig frisk og vasker godt. Den er ikke uttørrende, og passer godt for meg som har tendens til tørr hud på hele kroppen. Jeg føler meg forfrisket etter dusjen pga peppermyntelukten :) Litt stiv i prisen, men den er veldig drøy så den er verdt det og den får derfor fem stjerner hele veien :)" - Anne

Eco by Sonya Coconut & Mint Body Wash

Denne såpen kommer i en praktisk pumpeflaske. Den dufter deilig av vanilje og peppermynte, men vi vil si at mynten er den mest dominerende duften av de to. Dette er en av våre personlige favoritter og er like fin som håndsåpe som dusjsåpe. Den er egnet for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud.

Økologisk sertifisert av Australias Organic Food Chain. Sertifisert Toxic-Free av Safe Cosmetics Australia. Sertifisert vegansk og Cruelty Free. Ikke testet på dyr.

Produktet er selvsagt helt uten phenoxyethanol, propylene glycol, peg, parabener, MI, animalske ingredienser, sd alkohol, silikon, matsminke og syntetisk farge, SLS, petrokjemikalier og skadelige kjemikalier.

Dr. Bronner's Shikakai Sugar Soap Lavender, 356 ml

"Fantastisk god dusjsåpe! Da mannen fikk påvist allergi mot diverse kjemikalier som finnes i de fleste såper trodde vi at vi måtte "lukte sykehus" resten av livet, slik mange av de allergivennlige såpene gjør. Men så kjøpte vi denne og tilsvarende med lime/lemongrass lukt og de lukter så godt! Drøy i bruk, mye for pengene! Anbefales :)" - Maria

Dr. Bronners Shikakai Sugar Soap Lavendel

Nydelig såpe med duft av lavendel. Brukes som håndsåpe eller i dusjen. Shikakai kommer fra et asiatisk tre som har blitt brukt i årtusener for å rense mildt både hud og hår. Meget drøy i bruk. Alle oljene er økologiske. Basert på Fairtrade ingredienser. Vegansk.

Prøv den også som hårvask eller til barbering.

Ønsker du en annen duft så får du akkurat den samme såpen i følgende dufter:  peppermyntesitrongress/lime og duftfri.

Odylique Lemongrass Hand/Bodywash, 200 ml

En annen såpe som er egnet til både håndvask og dusj er Odylique sine flytende såper. De økologiske såpene fra Odylique er proppet fulle av ringblomst og extra virgin olivenolje noe som gjør dem ideelle for selv den mest sensitive hud. Dette er såper som renser effektivt og mildt på en gang.

Odylique Lemongrass Hand & Body Wash

Denne såpen har en forfriskende duft av sitron med et hint av sitrongress. Den kommer også i en variant med duft av  lavendel.

Såpen inneholder ikke SLS, SLES eller andre syntetiske ingredienser.

Andre egenskaper:

  • Vegan
  • pH 5,5 – for å passe til hudens egen pH
  • Resirkulerbar emballasje
  • Økologisk sertifisert av Soil Association

Odylique Lavender Cleansing Bar, 100 g

Odylique lager også nydelige såper i fast form. Flere av disse såpene kan brukes både som ansiktsrens, kroppsvask og til håndsåpe.

Odylique Lavender Cleansing Bar

Såpestykkene er laget av høykvalitets food grade olivenolje (extra virgin) så hver eneste såpe i serien er helt naturlig og uten irriterende ingredienser. Når oljer brukes til å lage såper så lager de planteglyserin i prosessen. Dette gir en fuktighetsgivende effekt heller enn å tørke ut huden. 

Om du liker såper med lavendelduft så er dette såpestykket et perfekt tilskudd til badet ditt. Mild og fuktighetsgivende vil denne vakre såpen rense både ansikt, hender og kropp uten å strippe den for viktige, naturlige oljer. Lavendel, med sine beroligende egenskaper, er perfekt for dager hvor du trenger å slappe av litt ekstra. Den økologiske olivenoljen og kokosnøttoljen gir næring og fuktighet. Den økologiske lavendelsåpen er et must have for lavendelelskere! 

I serien såpestykker har Odylique følgende andre varianter:  Tea Tree & Green ClayHoney & Oatmeal Cleansing Bar og supermilde Pure Olive Cleansing Bar.

Dr. Bronner's Såpestykke Almond, 140gr

En annen variant for såper i fast form er de økologiske såpene fra Dr. Bronner's. Med sine fargerike innpakninger så blir vi glade av å se de samlet på hyllene på lageret. For her har hver duft sin egen farge og de er så fine! 

Dr. Bronner's Almond Pure Castile Soap såpestykke

Såpestykkene fra Dr. Bronner's er milde og gode såper for hender, kropp og hår. Akkurat denne grønne har en duft av mandel. Du får de også i følgende varianter:  lavendeltetreeukalyptussitronpeppermynterose og duftfri

De klassiske såpestykkene fra Dr.Bronner’s er økologisk sertifisert av USDA National Organic Program. Alle såpene er også Fair Trade og veganske.

Emballasjen er 100 % nedbrytbart papir (10 % hemp og 90 % resirkulert papir).

Gruten norsk skrubbesåpe - Lavendel, 90 gr

Dette er såpestykker for ekstra skitne hender. Perfekt dersom du har jobbet i hagen eller er mekaniker. Grunnen til det er at i disse såpestykkene så finner du kaffegrut, som gir en god skrubbeeffekt samtidig som såpestykket generelt rengjør hendene. En favoritt i huset her! 

Gruten skrubbesåpe med duft av lavendel

Denne såpen er faktisk laget i Norge og bruker kaffegrut fra økologisk kaffe som serveres på utvalgte serveringssteder i Oslo. For å samle inn kaffegruten fra de ulike stedene i Oslo så sykler Grutenteamet rundt på en el-lastesykkel. Det synes vi er utrolig kult! Såpestykket kommer også i en variant med duft av peppermynte.


Tilbehør til såpestykker 

Mange foretrekker en pumpesåpe til håndvasken fordi det gjerne er mer praktisk. Ønsker du å bruke et såpestykke for å f.eks spare litt på emballasjebruken så finnes det noen fine tilbehør til såpestykkene. Tyske Redecker lager denne såpeputen av loofa som du kan legge såpestykkene på mellom hvert bruk. Da kan såpestykket tørke mens vannet dreneres ut i svampen. Som en ekstra bonus kan du også bruke svampen til å vaske over håndvasken din.

De har også denne såpeposen som du kan oppbevare såpestykket i mellom bruk eller når du f.eks er på reisefot. 

Andre alternativer er såpeholdere i mørkt tre eller i lyst tre

Vil du se mer av utvalget til hånsåper? Da finner du kategorien i butikken HER

Nylige innlegg