15th May 2012 | Postet av skinlove

Would you put toxins on this?

Ikke vi heller...

Barn er ekstra sensitive for å utvikle allergier, og eksponering i fosterlivet synes å ha aller størst betydning.  Forekomsten av astma blant barn har økt i løpet av de siste tiårene. Derfor er det mye som tyder på at det er påvirkninger fra miljøet og vår livsstil som gjør at stadig flere barn får astma og allergi. (Kilde: Norges Astma- og Allergiforbund) Av det du smører på barnets hud vil ca. 60 prosent trekke inn i barnets blodomløp og kan påvirke barnet på ulike måter. I Skinlove er vi sjokkerte over alle de stoffene som fremdeles er godkjente for bruk på små barn! Forklaringen på dette er at stoffene enda ikke er dokumentert helseskadelig i forekommende mengder. Enda... Vi har som forbrukere heldigvis et valg og vi kan være føre var. Det finnes mange helt naturlige produkter for både barn og voksne. Vi har to herlige serier for barn og babyer. Vi har startet salget selv om nettbutikken ikke er helt ferdig enda. Send oss en mail på kundeservice@skinlove.no hvis du er interessert i mer info om de ulike produktene. Disse stoffene er fremdeles vanlige ingredienser i produkter for gravide og babyer, les gjennom produktenes ingrediensliste og vær obs: Artificial fragrance (parfum) Noen syntetiske parfymer kan provosere frem allergi, og de finnes i mange skjønnhetsprodukter under fellesbetegnelsen "parfum/ parfyme". Spesielt barn har en tendens til å være mer sensitiv mot parfyme og kan utvikle allergiske reaksjoner. Parabener Brukes som konserveringsmiddel i kosmetikk og hudpleie. Spor av parabener er funnet i brystkreftsvulster. Parabener har vist seg å ha en østrogenlignende effekt. De kan blant annet mime hormonaktivitet. Det er påvist at propylparabener kan skade den mannlige reproduksjonsevnen. Metylparabener har vist økt celledød hos mennesker.
Phthalates (DBP / DMP / DEP) Finnes ofte i leppestift og neglelakk for å forhindre avflassing og i hårspray for å tilføre fleksibilitet. Phthalates er hormonforstyrrende og har blitt linket til nedsatt fruktbarhet hos kvinner og forstyrret reproduktiv utvikling hos guttefostere. Foster som blir eksponert for phthalates kan få varige og alvorlige skader og rammes av fosterdød/ tidlig død. Phthalates finner du sjelden oppgitt i ingredienslisten da de ofte skjules under navnet «parfyme» SLS (sodium lauryl sulphate) SLS er et rensestoff som brukes i stedet for såpe og finnes i store deler av de kommersielle sjampoer, inkludert «no more tears» sjampoer så vel som i tannkrem, boblebad og dusjgelé.  Stoffet kan skape irritasjon av hodebunn, øyne og hud. Det finnes også indikasjoner på at SLS kan skape skader på lever, lunger og immunsystem. Phenoxyethanol Brukes som stabilisator i parfyme, men er mest brukt som konserveringsmiddel og har mer og mer tatt over etter parabenene gradvis byttes ut. Det foreligger ingen sikker dokumentasjon på om stoffet er trygt å bruke! Forskning indikerer at jevnlig eksponering for phenoxyethanol er linket til hudsykdommen kontakt dermatitis, forverring av eksem, redusert forplantningsevne og nerveskade.
Cyclopentasiloxane I tillegg til å være skadelig for livet i vann(adm:sjø), har dette stoffet også blitt kritisert for å være direkte kreftfremkallende.

Nylige innlegg