0

Denne personvernerklæringen vil fortelle deg hvordan Skinlove.no samler inn og bruker personopplysninger. Du har rett på informasjonen som følger og du har rett til å be om innsyn/endre og slette informasjonen vi har lagret om deg (med noen få unntak hvor annen lovgivning er gjeldende).

Har du spørsmål rundt personvern etter å ha lest erklæringen under så ta gjerne kontakt med oss via e-post til personvern@skinlove.no.

 

Behandlingsansvar for dine personopplysninger hos Skinlove.no

Skinlove AS, ved styreleder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning.

Vi tar sikkerheten rundt dine personopplysninger på alvor og vil aldri selge personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. I noen tilfeller må vi dele noe informasjon med betalingspartnere (du velger selv hvilken) og transportør (Posten Norge AS). Dette blir kun gjort for å kunne gi deg tjenesten du har betalt for – å få skjønne, naturlige hudpleieprodukter sendt hjem til din adresse. Detaljer om dette finner du lengre ned i denne erklæringen.

Skinlove bruker HTTPS kommunikasjon (HTTP over TLS /HTTP Secure) for kryptert og sikker overføringen av data mellom deg og oss.

 

Tilgang til Skinloves lagrede informasjon og servere gis kun til autoriserte ansatte og samarbeidspartnere som er bundet av egne avtaler for å sikre trygg og forsvarlig håndtering av personlig data.  

 

Opplysninger som registreres hos Skinlove.no

Personopplysninger registreres hos oss på to ulike måter:

  1. Informasjon du gir til oss når du aktivt velger å benytte deg av våre tjenester (f.eks kjøp av produkter, påmelding av nyhetsbrev, chat i butikken, e-post til kundeservice).
  2. Informasjon vi samler når du besøker sidene våre (cookies, logg m.m.).

 

Informasjon som registreres når du bare er på besøk

Om du bare besøker oss i butikken uten å foreta en handel, melde deg på nyhetsbrev eller chatte, så er det bare noen få biter informasjon som registreres. Disse brukes enten for å forbedre din opplevelse av nettbutikken (f.eks at du kan lagre handlekurven og at vi kan sende deg en e-post med påminnelse om handlekurv i etterkant av besøk), eller for å gi oss nyttig statistikk (f.eks se hvilke sider kunder besøker og atferd inne på sidene). En av måtene vi registrerer data på er ved hjelp av ”cookies”.

En ”cookie" er en informasjonskapsel (liten tekstfil) som lagres på din enhet (datamaskin, mobil eller nettbrett) og som vil hentes opp igjen ved ulike anledninger for å tilpasse en handling eller gi informasjon. Vi samler også inn og oppbevarer loggdata om hvilke kategorier og produkter våre kunder klikker eller søker på, for å lære mer om hva våre kunder er opptatt av samt forbedre produktutvalg og tilbud. Vi har en type cookie som er der for å se bevegelsene til kunder i butikken (disse er anonymiserte) og cookies for å kunne måle om er reklame vi har hatt på f.eks. Facebook har vært effektiv (den vil gi beskjed om en reklame førte til et besøk, et salg o.l.). Vi forsøker dessuten å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du kommer tilbake, denne kan slettes via innstillingsmenyen i din nettleser.

Å tillate cookies er noe du velger selv. Du kan enkelt stenge av aksepten for slike informasjonskapsler i din nettleser. Hvis du bruker vår nettside og våre tjenester så antar vi at du godkjenner bruken av slike informasjonskapsler.

Ønsker du å stenge av aksept i din nettleser så kan du lese mer om hvordan du gjør det her.

Cookies vi må bruke

Magento er navnet på plattformen vi bruker i vår nettbutikk. Dette er programmet som gjør at vi har mulighet til å selge varene våre på internett. For at butikken skal fungere så er det noen cookies som må være aktive. Vi kaller de ”Magento-cookies”. Disse er der for å:

  • kunne lagre innholdet i handlevognen gjennom sesjonen
  • kunne logge inn i din kundeprofil

Cookies vi har valgt å legge til

Andre cookies vi benytter er der for å tilby deg ekstra service når du er innom butikken eller for å gi oss nyttig statistikk for å forbedre vår brukervennlighet og annonsering.

  • LiveChatInc: Dette er programmet som gjør det mulig å chatte med oss direkte når du besøker nettbutikken. Her kan vi gi deg hjelp og råd i forbindelse med din handel. Om du ikke chatter med oss er det ikke noen informasjon som lagres annet enn en cookie som forteller oss om du har besøkt nettbutikken vår tidligere. Når du er aktiv i butikken kan LiveChatInc se at du er tilstede, informasjon om din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker, sider du har besøkt i butikken, om du er på mobil eller datamaskin, hvilket land/by du befinner deg i, søkeord du evt. brukte for å komme til butikken fra søkemotorer, linker du fulgte for å finne oss, om du har handlet mens du har vært inne i butikken eller om du har logget deg inn via sosiale medier, hvor lenge du har vært inne på nettsidene og hvor mange besøk du har hatt hos oss tidligere. Denne informasjonen lagres ikke når du går ut av siden. Du kan lese mer om hvordan Live Chat Inc behandler personopplysninger her.
  • Google Analytics: Vi bruker Googles analyseverktøy til å lære om besøkendes bevegelser og atferd på sidene våre, måling av ytelse og oppfølging av effektivitet på kampanjer. Vi samler eller lagrer ikke persondata gjennom Google Analytics, kun analyse av anonymiserte data. Ved hjelp av denne løsningen kan vi f.eks se hvor mange besøkende som er inne i butikken og hvor i verden de oppholder seg. Vi kan se hvilke sider som blir besøkt og sammenligne statistikk fra tidligere perioder. Du kan lese mer om Google Analytics og deres cookies her.
  • Hotjar: Dette er en tjeneste vi benytter spesifikt for å forbedre brukeropplevelsen i butikken. Hotjar samler inn anonymiserte brukerdata og brukermønster, ved hjelp av informasjon fra hvordan du navigerer i butikken og sider du besøker. Ved hjelp av denne løsningen kan vi for eksempel oppdage om det er noen feil i butikkens logiske oppsett som er til forvirring for kundene. Du kan lese mer om Hotjar og personvern her.
  • Facebook: Cookies fra Facebook lagres hvis du tidligere har besøkt Facebook eller bruker en Facebook-funksjon eller link på vår nettside. Disse informasjonskapslene brukes av Facebook-funksjonene på nettsiden vår, slik som "like" og ”dele”. Vi benytter oss også av annonsering på Facebooks plattform og har installert en ”Facebook Pixel” på vår nettside. Denne ”pixelen” leser noen biter informasjon som gjør at vi kan gi deg Skinlove-relevant reklame på Facebook senere og hjelper oss til å måle effekten av kampanjer vi kjører. Du kan lese mer om hvordan Facebook bruker cookies her.
  • Mailchimp: Vi bruker programvaren til Mailchimp for å sende ut nyhetsbrev og for å minne deg på en eventuelt forlatt handlekurv. For at nyhetsbrevenes effekt skal kunne måles, må vi bruke cookies. Les mer om Mailchimp og personvern her og her.
  • Google Adwords: Vi benytter oss av tjenesten Google Adwords for å vise reklame for Skinlove.no på Googles sider. For at annonsene skal fungere og gi oss viktig statistikk rundt effektivitet, så er det noen cookies som lagres på din enhet. Her følger mer informasjon rundt dette, tatt fra Googles egen beskrivelse:
    • ”Én av hovedinformasjonskapslene for annonsering på nettsteder som ikke tilhører Google, kalles «IDE» og lagres i nettlesere under domenet doubleclick.net. En annen lagres på google.com og kalles ANID. Vi bruker også andre informasjonskapsler, med navn som DSID, FLC, AID, TAID og exchange_uid. Når det gjelder annonsering vi leverer på nettet, kan det angis informasjonskapsler som kalles «__gads» eller «__gac» på domenet for nettstedet du besøker. I motsetning til informasjonskapsler som angis på Googles egne domener, kan ikke disse informasjonskapslene leses av Google når du er på andre nettsteder enn nettstedene informasjonskapslene ble angitt på. De har blant annet som formål å måle interaksjon med annonsene på domenet samt hindre at du blir vist de samme annonsene for mange ganger. Google bruker også informasjonskapsler knyttet til konvertering. Disse har som hovedformål å hjelpe annonsører med å fastslå hvor mange ganger folk som klikker på annonsene deres, ender opp med å kjøpe de aktuelle produktene. Med disse informasjonskapslene kan Google og annonsøren fastslå at du har klikket på annonsen og senere besøkt annonsørens nettsted. Informasjonskapsler for konvertering brukes ikke av Google for personlig tilpasset annonsemålretting, og de varer bare i en begrenset periode. Vi bruker også informasjonskapslene «AID», «DSID» og «TAID». Disse brukes til å knytte sammen aktiviteten din på forskjellige enheter hvis du tidligere har logget på Google-kontoen din på en annen enhet. Vi gjør dette for å koordinere annonsene du ser på ulike enheter, og for å måle konverteringshendelser. Hvis du ikke vil at annonsene du ser, skal koordineres mellom enhetene dine, kan du velge bort Personlig tilpasning av annonser i annonseinnstillingene.”

 

Dersom du ønsker det kan du fjerne deg fra interessebasert markedsføring via denne nettsiden. Dette vil ikke fjerne annonser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Skinlove.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av reservasjonen. Disse lagres ikke hos oss.

 

Informasjon som registreres når du kommuniserer med oss

Om du velger å kommunisere med oss (via e-post eller chat) lagres det noe informasjon i våre systemer. Dette er for at vi skal kunne respondere på din forespørsel. Dette kan være alt fra spesielle ønsker av vareprøver til tilbakemelding på produkter/reklamasjoner og avbestillinger. Denne informasjonen lagres til den kan anses som utdatert for formålet den var samlet inn. 

Når du benytter chattefunksjonen i butikken vil du selv skrive inn ditt navn og din epostadresse. Dette, sammen med historikken når vi chatter (hva du skriver, hva vi skriver), lagres i arkivet vårt hos LiveChat. Dette lagres for å forenkle videre kundebehandling og gi deg muligheten til å få personlig tilpassede råd og veiledning blant våre produkter.

Sender du en e-post til kundeservice@skinlove.no så lages det automatisk en såkalt ”ticket” i vårt LiveChat-system. Dette er en egen kommunikasjonstråd hvor vi har en oversiktlig måte å kommunisere med deg på. Dine svar til oss lagres sammen med våre svar til deg på en felles eposttråd i arkivet. Når du har svart på en slik ticket får vi beskjed om det slik at vi kan gå inn og svare deg videre. Disse meldingstrådene lagres for å gi oss muligheten til å gå tilbake og se tidligere kommunikasjon (f.eks om du ba om spesielle vareprøver med en bestilling, om du vil være på venteliste for produkter o.l.).

Om du ikke aktivt ber om sletting så oppbevares denne informasjonen så lenge vi anser det som nyttig for vårt forhold med deg som kunde. Ønsker du å slette denne informasjonen er det enkelt å gjøre, du trenger bare å si fra til oss på en e-post til personvern@skinlove.no eller når du finner oss online på chatten i butikken.

Bloggen vår er laget hos Wordpress.org. Om du ønsker å legge igjen kommentar her så velger du selv å fylle inn epostadresse og et navn. Kun navnet blir synlig for andre lesere av bloggen. For øvrig informasjon om hvordan Wordpress.org behandler personvern kan du se her.

Ofte kommuniserer vi med kunder via Facebook, Instagram og Twitter. Spørsmål og tilbakemeldinger som blir utvekslet på disse plattformene anses som kundeservice for Skinlove.no, men personvernet går under de ulike plattformenes personvern. Vi lagrer ikke informasjon rundt disse samtalene på noen andre servere enn de som plattformene selv bruker, med mindre det gjelder utsendelse av vareprøver, reklamasjoner o.l. Da behandles de som nevnt ovenfor.

 

Nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev ukentlig via tjenestene fra Mailchimp. Kun personer som spesifikt har gitt samtykke til å motta nyhetsbrev vil motta dette.  Ofte får nyhetsbrevabonnenter beskjed om tilbud og kampanjer før vi legger det ut i andre kanaler som Facebook, Instagram o.l. Vi deler også nyttig informasjon om bruk av produkter, relevant forskning og nyheter i brevene. Du kan selv velge hvilken type informasjon du abonnerer på ved å endre dine preferanser hos Mailchimp. Du kan også selv melde deg av nyhetsbrev når du måtte ønske det. Dette gjøres via en link nederst i nyhetsbrevet eller ved å kontakte oss via e-post. Du kan lese Mailchimps personvernerklæring her.

 

Informasjon som lagres når du handler hos oss

Når du handler varer hos oss er det noe personlig informasjon vi må samle inn for å kunne levere bestilligen til deg. Dette inkluderer fullt navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Denne informasjonen bruker vi for å sende varer med Posten Norge og for å tilby deg sporingsinformasjon og generell oppfølging av din ordre via kundeservice.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. Bøkføringsloven krever at vi beholder informasjonen i 5 år. Om du har vært innlogget i din kundeprofil når du har handlet hos oss så kan du se denne informasjonen når du sjekker ”Min side” for kontoen din. Har du ikke opprettet og brukt kundeprofil når du har handlet hos oss, men handlet som gjest, kan du kontakte oss for å få informasjonen tilsendt.

Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

Vi gir informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-post til vår transportør Posten/Bring for å kunne sende deg varene du har bestilt av oss. Informasjonen legges inn i transportørens egen nettside. Du kan lese om personvern hos Posten Norge her. Vi lar forsendelsesinformasjon være lagret hos Posten/Bring inntil vi er sikre på at leveransene er komplette og feilfrie. En gang hvert år vil vi slette historikk som ikke lenger kreves for kundeforhold.

 

Betalingsinformasjon

Hos oss kan du velge tre ulike betalingsmetoder fra tre ulike leverandører: betaling med kort (Nets), betaling med faktura (Arvato/After Pay) og betaling via PayPal.

Betaler du med kort er det vår betalingsleverandør Nets som behandler kortinformasjonen din. Kortnumre oppbevares ikke hos oss, men hos vår betalingspartner. Dette er for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Vi kan også logge oss inn i vår bedriftsside hos Nets for å utføre krediteringer av betalinger. Se Nets egen personvernerklæring her.

Velger du faktura som betalingsmetode vil du måtte skrive inn personnummer i vår nettbutikk. Personnummer lagres ikke av vår butikk, men leses en integrert modul (et lite program) i butikken som kommuniserer direkte med Arvato Finance AS sine servere. Her skjer det en automatisk prosess hvor Arvatos systemer fører en kjapp kreditt- og adressesjekk. Deretter vil informasjonen din lagres hos Arvato for videre fakturering og behandling. Vi kan også logge oss inn i vår bedriftsside hos Arvato for å utføre krediteringer og slette faktura m.m. Vi har en egen avtale med Arvato Finance AS for å sikre at dine personopplysninger er forsvarlig håndtert. Du kan lese mer om hvordan Arvato håndterer personopplysninger her.

Velger du å betale med PayPal som betalingsmetode kobles du opp til PayPals egne servere for å fullføre handelen. Skinlove.no mottar ikke noen øvrig informasjon fra denne prosessen annet enn hva vi allerede får fra ordreinformasjonen din i nettbutikken. Vi kan også logge oss inn i vår bedriftsside hos Paypal for å utføre krediteringer og lage nye fakturaer til kunder ved behov. Du kan se hvordan Paypal behandler personvern her.

  

Dine rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Skinlove.no har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en våre systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Skinlove.no ikke har adgang til å behandle, blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

 

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles etter gjeldende regelverk kan du klage til Datatilsynet. Mer informasjon om dine rettigheter kan du finne her.

 

Kontaktinformasjon

E-post: personvern@skinlove.no

Org. nr.: 998 089 158

Postadresse: Skinlove AS, Daugstadveien 221, 6392 Vikebukt

 

Endringer

Om vi gjør endringer i hvordan vi behandler personopplysninger legges disse inn her. Ved store endringer vil vi også varsle deg på e-post, via våre nettsider eller i sosiale medier.

 Versjon

 Dato

 Oppsummering av endringer

 1.0

 24 mai, 2018

 Publisering av ny personvernerklæring