0

Hvorfor Skinlove 

Dette er nettbutikken for deg som er opptatt av:

- at det som du smører på huden ikke skal være helseskadelig
- at produktene skal bestå av økologiske og naturlige ingredienser
- at hudpleie og kosmetikk ikke skal være testet på dyr

Vi er omgitt av skadelige stoffer og miljøgifter i hverdagen - i mat, møbler, luften, kosmetikk og hudpleie for å nevne noen områder. De ulike stoffene har en misjon, nemlig å øke varens holdbarhet, gi søtsmak, dekke over vond lukt, minske brannfaren, gi fin farge, gjøre kremer mindre klissete osv.

Huden er kroppens største organ, og rundt 60 % av det vi smører på huden kan trekke inn i blodsystemet vårt. Forskerne har nå oppdaget at mange av disse kunstige stoffene kan være direkte skadelige for menneskekroppen. Noe er allerede godt dokumentert, som f.eks. parabenenes hormonpåvirkning.

Forskningen viser bl.a. at parabener kan gjøre guttefostre sterile allerede i mors mage, og det er også funnet parabener i brystkreftsvulster. Parabener har fått mye oppmerksomhet og de fleste produsenter har begynt prosessen med å fjerne disse ingrediensene fra sine produksjoner. Dessverre erstattes parabenene gjerne med minst like skadelige konserveringsmidler som foreløpig ikke har fått noen oppmerksomhet blant forbrukerne. 

Forskning fra Framsenteret i Norge viser at nordmenn topper listene når det gjelder nivå av miljøgifter i blodet: "Mens det for 60 år siden kunne være seks-syv forskjellige skadelige stoffer i menneskekroppen, finner man nå mellom 200 og 400. Hver for seg behøver stoffene ikke være så farlige, men summen kan gi uante konsekvenser." Nå snakkes det åpent ut om bekymringen med cocktaileffekten. Hva skjer når skadelige kjemikalier fra mange forskjellige produkter møtes i kroppen din? Hvilken effekt kan de sammen ha på helsen vår?

Vi leser ingredienslistene for deg

Det er krevende å sette seg inn i hva som kan være skadelig og ikke skadelig i jungelen av hudpleieprodukter. Når vi velger ut produkter til Skinlove er det først og fremst ingrediensene vi studerer. Det er nok at de inneholder én av ingrediensene på vår FY-liste for at vi forkaster produktene. 

Vi vurderer hver enkelt ingrediens for seg. Vi leser forskningsrapporter, kontakter forskere og sjekker opp ingrediensene mot ulike databaser.

I vår nettbutikk er hele produktutvalget basert på tilgjengelig forskning innen helse og miljø. Der forskningen ikke kan konkludere sikkert enda så velger vi å bruke føre var - prinsippet og mistenkelige stoffer blir dermed utelatt av vårt sortiment. 

Vi tar ikke inn produkter som er testet på dyr og emballasjen skal være resirkulerbar og ikke inneholde BPA eller ftalates.